HET IS ZOEKEN.

HET IS ZOEKEN.

* The text below has not been translated in English because the full show is only available in Dutch.

Het is zoeken‘ is een fantastisch boek van Annelies Moons (radio- en podcastmaker bij Radio 1) over het prille ouderschap dat recht naar de keel grijpt. Ze beschrijft de eerste 1000 dagen als ouder in al zijn facetten. Ouder van een kind dat ze maakte met Niels ‘Stoomboot’ Boutsen. Hij mocht dan ook zijn eigen versie van de feiten geven op één pagina. Dat deed hij met een QR-code die verwijst naar het album ‘Ook voor mij is het zoeken’.

Nu is er ook een voorstelling met als titel, u raadt het nooit, ‘Het is zoeken’ waarin Moons en Boutsen voor het eerst samen hun verhaal vertellen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want sinds de komst van Hugo wordt er gediscussieerd en ruzie gemaakt. Ook op het podium. Maar er wordt ook samen dromerig in de verte gemijmerd over hoe graag ze hem zien. Er wordt geslagen en gezalfd. Gehuild en veel gelachen, want jonge ouders hebben nu eenmaal veel verhalen over kak.

Wees welkom in huiskamer Boutsen Moons, waar Hugo vrolijk rondhuppelt en Niels en Annelies samen in de zetel zitten. Soms dicht bij elkaar, soms wat verder af. Want hun verhalen en ervaringen verschillen, terwijl ze samen in het ouderschap staan.

Herkenbaar, niet enkel voor jonge (of iets oudere) ouders, maar ook voor mensen zonder kinderen, want eigenlijk gaat het vooral over mens zijn. En zoeken.

Beluister hieronder de podcastaflevering van ‘Voorproevers’ waarin Annelies Moons in gesprek gaat met Joris Hessels over ‘Het is zoeken’.

Niels Boutsen (BE) – Lyrics, Stem, Gitaar
Annelies Moons (BE) – Auteur ‘Het is zoeken’

INSIDE JAZZ MANAGEMENT
BOOKING
Belgium
Manchesterstraat 49A/f, 9000 Ghent
Jens Tytgat
jens@insidejazz.be