KLARA – Music Matters op 30 maart 1,2,3 Piano – Bram De Looze

KLARA – Music Matters op 30 maart 1,2,3 Piano – Bram De Looze

WEBSITE – Link

Music Matters op 30 maart met Sioen en Boudewijn Buckinx Klassieke muziek

In het kader van de actie #5voor12 van Kunstenoverleg Gent werd afgelopen zaterdag, op International Piano Day, een nieuwe compositie van Bram De Looze gelanceerd. De uitdaging? Zo veel mogelijk pianisten het nieuwe werk laten spelen. Initiatiefnemer Sioen komt ook u warm maken. En op diezelfde International Piano Day werd componist Boudewijn Buckinx 75 jaar. Verjaardagszoenen mogen niet, maar Olav belde Boudewijn op met de beste wensen.
Viola Rusche & Hauke Harder

Boudewijn Buckinx, uit de film To B or to B Flat.

Speel Choice, het nieuwe werk van Bram De Looze

Sinds februari is muzikant Frederik Sioen coördinator van Kunstenoverleg Gent. Om deze vreemde Coronatijden toch met een mooie dosis cultuur door te komen lanceerde de organisatie de actie #5voor12. Elke dag om 11.55 zet een Gentse artiest of cultuurorganisatie – de curator voor één dag – een portie cultuur op de facebookpagina van Kunstenoverleg Gent. Dat kan een filmpje zijn of een mooie tekst, maar even goed een stuk muziek of een brief.

Op zaterdag 28 maart, niet toevallig International Piano Day, nam pianist Bram De Looze de dagelijkse portie cultuur voor zijn rekening. Hij schreef voor #5voor12 een nieuwe compositie, Choice, gelinkt aan de Coronacrisis, met daarbij een warme oproep: speel je zelf piano? Film jezelf dan terwijl je dat nieuwe stuk speelt!

Sioen vertelt meer over de actie bij Olav.
Sioen over #5voor12 en Choice van Bram De Looze. Print de partituur, die u vindt via deze link en mail een filmpje met uw versie naar info@123-piano.be of post het filmpje openbaar op Facebook en tag de pagina ‘123-piano‘ en/of ‘Kunstenoverleg Gent‘.BOOKING