JAZZHALO.be – Review Album Release – ABYSS – DELVITA

JAZZHALO.be – Review Album Release – ABYSS – DELVITA

DelVita – Abyss
Eigen beheer
Distributie – Outhere

Kleine groepswijziging tegenover ‘Yip & Yang’ (2013). Nog steeds het basiskwartet van Toni Vitacolonna, Steven en Peter Delannoye en Janos Bruneel maar nu ook met David Thomaere op toetsen die Bart Van Caenegem vervangt.

Meteen een heel ander palet. Het begint met een atmosferische klankschepping, een Deense thriller waardig. Stilaan tekenen de contouren van de blazers zich scherper af in de nevelen. Maar dit beeld wordt een paar keer plots aan flarden gereten door vlijmscherpe ritmische stijlbreuken. Om dan even geruisloos over te gaan in het volgende tafereel, opnieuw met heel wat inbreng van Thomaere. Zijn invloed heeft de groep duidelijk een verfrissend elan gegeven. Niet toevallig stond hij de laatste tijd op het podium met zowel Netsky als Placenta (de tributegroep rond Marc Moulin’s Placebo).

Ook de inbreng van Steven Van Gelder (electronics, producing, mixing) weegt door, zeker in het onderkoelde ‘Hill Peak’ dat helemaal richting Hans Zimmer zijn ‘Blade Runner 2049’ afglijdt. DJ Grazzhoppa bezorgde hen een laidback remix van ‘Principal Skinner’.

Allemaal veelbelovend voor een nieuwe doorstart.BOOKING