More pictures

Bio

Color In The Zoo is een veelzeggende titel.
Was Involves, het vorige album van Karen Willems, al een eclectisch visitekaartje, dan laat deze nieuwe worp inderdaad meer kleur toe. Meer variatie. Grenzen blijven vervagen.
Het album als muzikale dierentuin, een vrijhaven voor invloeden uit alle windstreken.
Dat open vizier en die eigenzinnigheid zijn intussen Willems’ handelsmerk geworden en ongetwijfeld een van de redenen waar ze niet enkel een intrigerend soloparcours volgt, maar ook speelt met divers volk als Jan Swerts, Pascal Deweze en Joost Zwegers, en een resem experimentalisten, zoals Aidan Baker, Eric Thielemans, Mauro en Jean DL.
Haar ongedwongen, organische spel is een manier om platgetreden paden te vermijden.
Willems is een zelfverklaarde wroeter, een ongedurige zoeker. Ze moet alles kunnen proberen en aanraken.

Het album is al even ongrijpbaar als z’n voorganger, maar aardser, meer naar buiten gekeerd. Er zijn nog altijd momenten van introverte rust, melancholie en bedachtzaamheid, verpakt in dromerige golven en repetitieve patronen, maar de toon is lichter. Haar immer rusteloze instinct bepaalt de koers.

Wentelende percussiepatronen vormen vaak de basis van dit muzikale kleurboek, zijn de lijm voor deze vloeiende ketting van temperamenten. Etnische grooves, filmische excursies en ongehoorde geluiden gaan op reis van Adegem naar Istanboel en terug. Color In The Zoo is bruisend, psychedelisch, zoekend en vooral vrij. Vrij van zelfopgelegde beperkingen, vrij om de fantasie te laten gaan.

Gewapend met een arsenaal instrumenten en field recordings, en gesteund door een handvol gelijkgezinden (Nils Gröndahl, Barkin Engin, Glen Steenkiste, Stijn Dickel en Maarten Flamand), maakte Willems een album dat zich laat beluisteren als een spontane en verrassende, maar coherente reis. Color In The Zoo is een nieuwe stap in haar evolutie, een zelfportret anno 2017, een bonte wereld om in rond te dwalen.

Inwolves are live: Karen Willems (drms, percussion) Nils Gröndahl (violin) Barkin Engin (electronics, guitar) Stijn Dickel (Fieldrecordings, guitar..) Nele De Gussem (synth, bass,..)

New Album Release Availability:
May 2018
Sept-Oct-Nov 2018

BOOKING 2019 STILL OPEN – END FEB. BEGIN MARCH

Sorry, no news for this band.